Onze-Lieve-Vrouw Van Laken

De nieuwe verlichtingsarmaturen van de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken zorgen voor een ongelooflijke verlichting van dit neogotische monument uit de XIXe eeuw.

Eén jaar werk, 350 spots en verscheidene kilometers kabel waren nodig om dit juweel van het Belgische erfgoed te voorzien van verlichting die zijn weelderige architectuur waardig is.

De meest geavanceerde LED-technologie werd gebruikt om het energieverbruik te beperken. De armaturen werden zorgvuldig geplaatst om lichtvervuiling tot een minimum te beperken.

De accentuering van details en het kleurenspel maken van deze verlichting een meesterwerk van technologie en harmonie.

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de knowhow van verlichtingsontwerper Fiorenzo Namèche van het agentschap Light-to-Light en de expertise van VSE (Eiffage Energie).

Meerdere verlichtingsmerken werden voor dit project weerhouden. Van onze partner MEYER werden de Superlight Nano 2, de Monoflood 1 en Monoflood 3 schijnwerpers geselecteerd.

Meyer kan zich eenvoudig aanpassen aan alle soorten eisen, in termen van bundel, lichtopbrengst, stroomverbruik en kleurweergave.

De schijnwerpers werden gekozen vanwege hun nauwkeurige stralingspatroon, een essentieel element voor de gedetailleerde verlichting van gevels.

De armaturen werden geleverd met vizieren en honingraatvormige antiverblindingslamel-len om elke vorm van lichtvervuiling te voor-komen.

Dankzij de ingebouwde DALI drivers, kunnen MEYER spots perfect in het lichtontwerp geïntegreerd worden.

 


Superlight Nano 2

Uiterst compacte LED buitenspot beschikbaar in verschillende lichtbundels. Dankzij het minimalistische ontwerp kan het gemakkelijk in de architectuur geïntegreerd worden.

Superlight Nano 2 - LED 3000K - 535 lm - IRC >80

Monoflood

Schijnwerpers met nauwkeurige straalregeling. Ideaal voor een uniforme verlichting, maar ook voor geaccentueerde gevelverlichting

Monoflood 1 - LED 3000K - 515 lm - IRC>80

Monoflood 3 - LED 3000K - 3586 lm - IRC>80